ÖRGÜ MODELLERİ, anvelop kazak

2007-11-11 17:16:00

ANVELOP KAZAK Örneği

KAZAK,MODELi( www.negatif.com )

 örgü  KAZAK Örnekleri

YAPILIŞI

Bir kaç Modeli çeviri yapmadan yayınladım. :) Çünkü nerdeyse Almancayı sökecektim, ama baygınlık geldi :) Eşim ana dili gibi biliyor. Ama Örgü işleri onaaa çok uzak çok :) Yakında elime şişle ipte verirsin sen diye kızıyor :) Neyse bu MODELİn nasıl yapılır sorusunu siz sormadan ben yaziiim dedim. Örgü severler modeller üzerinde birlikte yorum yapmayı çok istiyorum ama maalesef bakıp kaçıyorsunuz :P Cidden bir gün kendimde bu ÖRGÜ MODELİni örmeyi düşünüyorum :) Yanim ondan yazacam nasıl yapıldığını.

38 40 bedene göre ölçüleri. 

300 gram ip gidiyor. ipin cinsi %60 moher %40 pamuk yada öle bişii :)

3,5 nolu şişler.

28 ilmek ilmek 34,5 sıra arkası için ördüğünüzde 10x10

24,5 ilmek :) bu buçuklu komik olmuş :) x 34 sıra önlerde ajurlu desende 10x10 cm ölçülerinde olmalı.

ARKA : Şemada yarısı görülüyor. 102 ilmekle başlanıyor. 102 ilmek=36 cm ....25 cm 84 sıra örülecek ve birden tüm sıra kesilecek.

ÖNLER: 59 ilmekle başlanır. 210 sıra =62 cm şema 1'e göre desen yerleştirilerek örülür. Ok işaretleri arası tekrarlanarak desen yerleştirilir. Size tavsiyem önce bir parça üzerinde örgüyü örmek daha akıllıca olur. Sonra sökmesi zor olur. 210 sıra ördükten sonra V yaka oyar gibi önce 2ilmek kesiyoruz. sonra ki dönüş sırasında aynı tarafta 3 ilmek kesiyoruz. Sonra 2 - sonra 3 ..... Böyle böyle 46 sıra ördüğümüzde bir bakıyoruzzz aa aaa hiç ilmek kalmamış :) Bu anvelop bölümün bir kısmı. Diğer kısmıda asimetrik olarak örün. Yani biri sağa, diğeri sola bakacak.

DİKİLİŞİ : Size en karışık gelecek kısmı burası. Ama cidden basitmiş. Kulak gibi sivri olan kısmı parçanın yanlara dikilecek. Düz başlangıç bölümün yanındaki 18 cm lik kısım  arka için ördüğümüz parçanın yarı kısmına kadar dikilecek. Bu kulaklı parçalar birbirinin üzerinden çapraz olacak. Başka Örgü desenleri ilede çok şık duracak bir model. Ne dersiniz. Bu günkü yazım biraz esprili oldu. Sürçü lisan ettiysem affolaaaa.

KAZAK,MODELi,SEMA,5( www.negatif.com )

 örgü  KAZAK Örnekleri

654
0
0