tığ işi ÇANTA ve yapımı, şemalı, açıklamalı ÇANTALAR.

2007-10-07 02:08:00

tığ işi ÇANTA ve yapımı, şemalı, açıklamalı ÇANTALAR.

Çok zarif ve bir o kadarda fonksiyonel ÖRGÜ ÇANTA MODELİ.

Çanta Örneği ve Yapımı:

Şemanın en üst kısmında, * çantamıza çantanın ağız kısmından başlıyoruz. Syı falan vermiyorum. İpinize göre siz istediğiniz ölçülere göre zincir çekin. Çanta tamamen sık iğne çalışılmış. Arttırmalar şemanın yan kısmında belli. Sıra sonunda birer sık iğne arttırıyoruz. İstediğimiz uzunluğa geldiğinde ki örnekte 52 sıra yapılmış, Taban için siz istediğiniz genişlikte örün, tabandan sonra eksiltmelerle diğer kısma doğru çıkın. Çiçek ler ve yapraklar şemadaki gibi örülecek. Sap için yaptığınız bantı diktiğinizde, içerisine büyükçe bir boncuk yerleştirin, yada pamuk doldurup, kurdela ile bunu sıkıp, kurdelayı kesin herbir sapta 10 boncuk kullanılacak. Ve sapıda şemadaki gibi örüp son sıradan itibaren arttırma yapmayın. uzun bir şerit görünümünde olacaktır. Yaklaşık 50 sıra 45nci sıradan sonra yine aynı şekilde arttırdığınız gibi kesmeleri yapın ki daha sonra bunları çantaya monte edeceksiniz. Çantanın birde ayrı olarak uzun sapı var. Kullanmanıza bağlı olarak onuda örebilirsiniz. Kenarlar ise 18 sık iğne olarak çantanın ağız kısmına kadar örülüp. Ağız kısmında örgüyü ikiye bölüp fermuar yeri açacağız. Tüm bu işlemlerden sonra örgü çantamızın kenarlarınada tığla biye gibi sık iğnelerle birleştirmelerini uygulayın.

Sevgiyle kalın ÖRGÜ dostları.

846
0
0